Poslovanje poslovna društvena mreža

Objavljeno 05. 11. 2013 | autor Matija

0

Tehnologija više nije dovoljna za postizanje konkurentske prednosti


Najnovija tehnologija više nije dovoljna za postizanje konkurentske prednosti. Na Microsoftovoj Working Social konferenciji, izvršni direktor Yammera Adam Pisoni održao je predavanje o problemima koji opterećuju tvrtke u svim industrijama. U vrijeme kada se mnoge organizacije spremaju na velike tehnološke korake ili su ih već uradile, Pisoni je upozorio na opasnost nerazumijevanja trendova koji se javljaju upotrebom pametnih telefona, tableta i društvenog umrežavanja.

„Svijet je postao velika mreža, ali u tvrtkama su još uvijek prisutne krute hijerarhije.“, istaknuo je, i ponudio odgovor zašto se naglo povećala brzina promjena – zbog brzine samih informacija.

Mnoge tvrtke teško se prilagođavaju promjenama, a organizacije se nisu jako razvile od industrijske revolucije, piše zdnet, budući da se u to vrijeme posao uglavnom svodio na rutinu. Također, tvrtke nisu građene da bi omogućile ili olakšale tok informacija, a Pisoni smatra kako je upravo to razlog stagnacije.

On smatra da će tvrtke s konkurentskom prednosti biti one koje brzo uče, koriste brze dvosmjerne komunikacijske kanale, grade mrežnu strukturu, te koje se ne boje eksperimentiranja.

Mrežna struktura mora biti sastavljena ne samo od zaposlenika, već i od klijenata i partnera iz branše. Zaposlenici koji su u direktnom kontaktu s klijentima i partnerima obično imaju najbolje informacije i trebaju što više biti uključeni u donošenje odluka. Softver poput poslovne društvene mreže danas se u sve više organizacija koristi kako bi se poboljšala komunikacija i suradnja zaposlenika, ali i unaprijedila prodaja, upravljanje znanjem, projektima ili ljudskim resursom.


Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


O autoruComments are closed.

Natrag na vrh ↑