Mreže Poslovna društvena mreža kao zamjena za e-mail

Objavljeno 21. 08. 2013 | autor Petra

0

Zašto poslovne društvene mreže istiskuju e-mail?


Možete li zamisliti dan u kojem nijedna od vaših svakodnevnih interakcija sa suradnicima ne uključuje e-mail? Mango Apps navodi kako je taj dan već došao za mnoge tvrtke, a ako je vjerovati industrijskim stručnjacima, navedeno dolazi za sve tvrtke u idućih nekoliko godina.

Danas je vrlo važno kako se odvija interna komunikacija i suradnja u nekom poduzeću. E-mail nas je vrlo dobro služio posljednjih 20 godina, no novi i učinkovitiji način rada je evoluirao i predviđa se da će zamijeniti e-mail kao temelj interne komunikacije među zaposlenicima.

Taj novi alat je upravo poslovna društvena mreža. Ona izgleda i funkcionira kao Facebook, ali nema nikakve veze s druženjima ili dijeljenjima s prijateljima. Poslovna društvena mreža je privatna i sigurna interna društvena mreža, koja dopušta zaposlenicima da se međusobno povezuju bilo kada, bilo gdje i s bilo kojeg uređaja. Cilj je da se posao obavlja brže, bolje i učinkovitije.

E-mail nije prilagođen za timsku suradnju. Poslovna društvena mreža će riješiti mnoge izazove koje e-mail nije mogao zadovoljiti. Unutar poslovne društvene mreže moguće je dijeliti datoteke koje se automatski prate i pohranjuju. To zamjenjuje potrebu za uključivanjem više ljudi (npr. članova tima) u poruku, prilikom slanja e-maila.

Poduzeće ili samo članovi tima mogu zajednički upravljati dokumentima, projektima, zadacima, slikama i s još mnogo toga. Sav sadržaj i rasprave su dostupni, bez obzira spajate li se s desktop računala, tableta ili mobitela.

Korištenjem poslovne društvene mreže informacije se kreću puno bržim tokom, a zaposlenici su informirani o svemu što se događa oko tvrtke. Pomoć oko mreže lako je dostupa, postavljanjem kratkog pitanja na mrežu. Usvajanje je vrlo brzo, jednostavno je za korištenje i najvažnije, brz i lagan pristup svim informacijama.


Tagovi: , , , , , , ,


O autoruComments are closed.

Natrag na vrh ↑