Podrum shift podrum startup split

Objavljeno 10. 06. 2014 | autor Matija

0

Podrum predstavljen na Shift konferenciji u Splitu


Shift 2014 održao se od 2. do 6. lipnja u HNK Split. U centru 1700 godina starog grada smještenog na obali Jadranskog mora održala se konferencija koja je u Splitu okupila 1000 posjetitelja i natjecatelja iz cijelog svijeta – na najvećem startup događaju u Jugoistočnoj Europi predstavljen je i naš projekt, Podrum.

Shift 2014 sastojao se od tri glavna dijela – Shift Hackathon, Shift Challenge i Shift Conference. Program konferencije nastavljen je i u večernjim i noćnim satima u splitskim klubovima.

shift podrum startup split

Otprilike tjedan dana prije početka konferencije, pobjednik prošlogodišnjeg Shift Challengea – Bellabeat – osigurao je 4,5 milijuna dolara investicije, što je potvrdilo kvalitetu i perspektivu konferencije i sudionika.

„Jednom kada okupite državne institucije, poduzetnike, investitore, sveučilišta i medije imate sve što vam je potrebno da stvorite zdravi startup eko-sustav, a konferencije poput Shifta su idealno mjesto za gradnju mostova između europskih eko-sustava i istraživanje inozemnih tržišta.“ istaknuo je Mike Butcher iz Tech Cruncha.

Splitski programerski tim SDK je u utorak osvojio prvo mjesto na Shift Hackathonu i 5.000 dolara za mobilnu aplikaciju koju će međunarodna humanitarna udruga International Medical Corps koristiti u nadziranju incidenata koji zahtijevaju medicinsku intervenciju.

Domaći startup Oradian pobjednik je ovogodišnjeg Shift Challengea na kojem je osvojio 10.000 dolara. Oradian, hrvatski startup koji je razvio globalnu platformu za mikrofinanciranje je tako potukao američki startup Prove koji je osvojio drugo mjesto i 3.000 dolara te japanski Storygami koji je nagrađen s 2.000 dolara.

shift podrum startup split

Podrum je pozvan od strane organizatora Shifta da se u dva glavna dana konferencije (5. i 6. lipanj) predstavi posjetiteljima i investitorima u Startup Alleyu konferencije.

Kao predstavnik Enterprise Social Softwarea, Podrum se pokazao kao veoma zanimljiv proizvod – posjetiteljima konferencije, ali i potencijalnim korisnicima i partnerima. Komunikacija, kolaboracija i Market Aplikacija zaokružuju priču oko poslovnih potreba prilagodljivih suvremenih organizacija, što prepoznaje sve više korisnika i poduzeća u Hrvatskoj, ali i van Hrvatske. Više o Podrumu pročitajte ovdje.

shift podrum startup split

shift podrum startup split


Tagovi: , , , , , , , , , , , ,


O autoruComments are closed.

Natrag na vrh ↑