Aplikacija

 

Podrum je virtualni prostor za suradnju kojem je moguće pristupiti s bilo kojeg uređaja (stolno računalo, prijenosno računalo, tablet, pametni telefon) koji ima pristup internetu, bez obzira na to gdje se nalazite. Zbog svoje mrežne strukture i društvenog grafa, Podrum spada u kategoriju poslovnih društvenih mreža, a poslovne aplikacije koje se oslanjaju na njega svakodnevne zadatke i aktivnosti čine efikasnijima i ugodnijima.

 

 

Zašto Podrum?

 

E-mail i klasični intranet više ne mogu zadovoljiti potrebe moderne organizacije. E-mail nije pogodan za komunikaciju više od dvoje ljudi, a intranet i tehnologija koja stoji iza njega ne mogu dovesti pravu informaciju pred pravu osobu u pravo vrijeme. Ove tehnologije dobro su nam služile posljednjih dvadesetak godina, no zadnjih nekoliko godina sve više poduzeća prisvojilo je novu generaciju poslovnih aplikacija – enterprise social software (Enterprise 2.0, ili poslovne društvene aplikacije).

Naš cilj bio je društvenom grafu dati poslovni kontekst. Upravo smo to učinili s Podrumom, poslovnom društvenom mrežom razvijenoj kao odgovor na prepreke koje su se javile u poslovanju Bomark Grupe iz Varaždina. S uredima i pogonima na više lokacija u više država, Bomark Grupa dinamična je sredina u kojoj su informacije i komunikacija između organizacijskih jedinica vrlo važni.

E-mail i zastarjeli ERP sustav nisu bili dovoljno dobro rješenje. Suvremena organizacija mora nuditi mogućnost pristupa sustavu i informacijama s bilo koje lokacije i uređaja (s pristupom internetu), u bilo koje vrijeme. Komunikacija zaposlenika, dijeljenje i pristup datotekama i dokumentima, alati za suradnju i upravljanje znanjem okarakterizirani su kao važni koraci u postizanju strateških ciljeva poduzeća, a ujedno su i najvažnije funkcionalnosti Podruma. Iza Podrumovog jednostavnog korisničkog sučelja kriju se mehanizmi i funkcionalnosti koji će ugodno iznenaditi svakog korisnika.

Podrum je mjesto gdje se akumuliraju znanje i vrijednosti Vaših zaposlenika. On postaje izvor ideja kojima doprinosi svaki član.

Od Podruma do…

 

Komunikacija zaposlenika nije bila  dovoljno dobra, previše vremena trošilo se na slanje e-maila, telefonske pozive i papirologiju, a informacije i znanje razmijenjeni u istima najčešće su ostajali izolirani i nedostupni drugim zaposlenicima. Organizacija zaposlenika u grupe i timove te njihova suradnja odvijala se na zastarjeli način koji nije prilagođen novim tehnologijama, rješenjima i načinu razmjene informacija, a svijest o svakodnevnim aktivnostima i smjeru u kojem se organizacija kreće nije bila dovoljno prisutna.

„Podrum koristimo više od godinu dana i jako smo zadovoljni. Olakšao nam je internu komunikaciju i suradnju, podigao svijest o svakodnevnim događajima u poduzeću i smanjio potrebu za sastancima, pozivima i mailovima. Informacije su lako dostupne svima kojima su potrebne, a posebno nam se sviđaju grupe koje smo kreirali za pojedine poslovne aktivnosti“

- Vanja Canjuga, izvršni direktor Bomark d.o.o.

U svijetu u kojem danas živimo organizacija će postupno postajati sve složenija, fleksibilnija i dinamičnija. Budućnost organizacije orijentirana je na razvoj mreže koja je usmjerena na ljude, za razliku od sadašnjih organizacija u kojima su ljudi ovisni o strukturama i procesima, a znanje mreže i organizacije generirano je iz zajedničkog interesa, kao što su informiranje ili rad na projektu.

 

Što očekivati?

 

Povećanje produktivnosti zaposlenika

Bolju komunikaciju unutar organizacije

Bolju razmjenu informacija i znanja

Akumulaciju znanja o postojećem sadržaju

Brži i lakši pristup traženom sadržaju i dokumentima

Jednostavnu organizaciju rada u grupama i na projektima

Detaljan pregled događaja, te ljudi, resursa i partnera koji sudjeluju u njima

Obavijesti u realnom vremenu o relevantnim događajima za svakog zaposlenika

Manje vremena potrošenog na put i sastanke

Smanjenje troškova komunikacije

Veću svijest o svakodnevnim događajima u organizaciji

 

Podrum je dostupan za korištenje bez naknade.

Probni rok za korištenje traje mjesec dana, a za više informacija javite nam se putem email adrese info[at]podrum.hr