Naziv proizvoda

Biska 32% vol

Opis

Liker koji je od davnina poznat na istarskom poluotoku. Proizvodi se maceracijom listova imele (Viscum album L.) u istarskoj komovici. Imela je poluparazitska biljka koja raste u obliku grma najčešće pri vrhu grana. Plod su polu-prozirne bobice i ne upotrebljavaju se za proizvodnju rakije već se za to koriste isključivo grančice s listovima. Beru se u određenom periodu proljeća i jeseni. Listovi se prethodno djelomično suše i u procesu maceracije združuju u čistoj komovici. Proces maceracije odvija se na sobnoj temperaturi. Proizvodimo je procesom svojstvenom proizvodnji likera što znači da je proizvedena na rakije prepečanige i šećernog sirupa u kojem se prirodno sljubljuju miris i okus i boja imele. Prema starim zapisima biska je specifična po svojim ljekovitim svojstvima

Kategorije
Proizvođač
Godina proizvodnje
Količina
1L
Alkohol
32,0%
Cijena
kn 14,23

Nema na zalihi

O proizvođaču

Vino je projekt koji je započela priroda, a dovršio ga je čovjek.
Nadmorska visina u rasponu od 200 do 350 metara, osunčani blago brdoviti pejzaž, flišna zemlja i mikroklima čine jednu cjelinu gdje stvorimo preduvjete da loza daje najbolje od sebe.
Na ovakvoj nadmorskoj visini temperatura i struktura tla u savršenoj su ravnoteži. Ručnom berbom grožđa osiguravamo da se samo najkvalitetniji plod pretvori u vino.
Cijeli proces, od uzgoja grožđa do proizvodnje vina, odvija se pod budnim okom enologa Patrika Sinkovića koji je stvorio preduvjete za stalnu i prepoznatljivu kvalitetu.

Slični proizvodi