Naziv proizvoda

Korlat Cabernet sauvignon 2016 0,75l

Opis

Cabernet sauvignon je sorta koja je nastala spontanim križanjem Cabernet franca i sauvignon blanca.

Korlat Cabernet sauvignon je izrazito tamne, duboke, gotovo crne boje s karakterističnim ljubičastim odsjajem. U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih aroma poput šljiva, borovnica, crnog ribiza, te diskretne začinske note. Vino je puno, harmonično, koncentriranih aroma, nešto izraženije svježine s dosta zrelih tanina.

Idealno se sljubljuje uz zreli, snažni sir, tjesteninu sa četiri vrste sira, pečenu govedinu, pečenu janjetinu, teletinu ispod peke, divljač, tartar beefsteak, štrudlu od šljiva ili višanja.

Kategorije
Proizvođač
Godina proizvodnje
2016
Količina
0,75l
Alkohol
14 %
Cijena
kn 99,99

Nema na zalihi

O proizvođaču

Vinogradi na Korlatu prvi su u Hrvatskoj nastali na melioriranom tlu, što u dalmatinskom kršu podrazumijeva strojno drobljenje odnosno usitnjavanje kamena. Okoliš oko vinograda zorno prikazuje kakav je teren tu nekoć bio - kamenito tlo s niskim raslinjem, prava divlja dalmatinska makija.
Etiketa Korlat, nazvana po istoimenom dalmatinskom seocetu podno vinograda, na tržištu je desetak godina i danas se s punim pravom može nazvati Badelovom perjanicom kad je o vinskom programu riječ.
Korlatski vinogradi rasprostiru se na četiri brežuljka: tri su monosortna, zasađena merlotom, syrahom i cabernet sauvignonom, a četvrti je mješovit - na njemu su uz cabernet sauvignon još i mourverdre i cabernet franc. Tri osnovne butelje s imenom Korlat monosortna su vina: Syrah, Merlot i Cabernet Sauvignon, a pojavile su se u prodaji 2011. s istaknutom godinom berbe 2007. Vinom iz mladih vinograda tada je napunjeno desetak tisuća butelja.
Kako nastaju Korlat vina? Za redovne etikete grožđe se bere 60% ručno, a ostatak pomoću mehanizacije (40%). Prvih godinu dana vino odležava u vinariji Benkovac, a potom se prevozi u Zagreb i školuje iduće tri godine u Badelovu pogonu u Svetom Križu Začretje.

Slični proizvodi