Naziv proizvoda

Korta Katarina Pošip 2018, 0,75l

Opis

Žive, slamnato žute buje. Na nosu je izrazito mirisan s naglašenim voćnim aromama u kojima dominira zrelo bijelo voće, ponajviše marelice. Nakon nekog vremena počinju se nazirati prepoznatljive citrusne note koje mu daju dodatnu svježinu na mirisu. U ustima je svježe, ali puno. Blago se osjeća okus meda i zrelog voća, a u samom završetku osjeti se ugodna slanost.

Kategorije
Proizvođač
Godina proizvodnje
2018
Količina
0,75l
Alkohol
13%
Cijena
kn 20,15
O proizvođaču

Korta Katarina, vinarija u Orebiću, osnovana je 2005. godine kada je Lee Reuben Anderson, vlasnik američke kompanije APi Group koja je redoviti član Forbesove liste 400 najvećih američkih privatnih kompanija, i veliki zaljubljenik u hrvatska vina odlučio osnovati vinariju koja će proizvoditi kvalitetna vina hrvatskih autohtonih sorata poput pošipa i plavca malog.
Lee Reuben Anderson milijarder iz Minnesote, koji je na temeljima male očeve tvrtke u 40 godina izgradio carstvo koje obuhvaća 40 tvrtki koje danas zajedno zapošljavaju više od 10.000 ljudi, zaljubio se u Hrvatsku sredinom 90-ih godina kada je kao izdašan donator bio uključen u mnoge humanitarne akcije na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Tada je prvi put i posjetio Hrvatsku i dobio ideju da kupi vinariju. Vinariju je nazvao po kćeri Catherine i kortama - vrtovima starih peljeških kapetanskih vila. Prva berba organizirana je 2006. godine, a Lee Anderson odabrao je da to bude prvenstveno plavac mali. Njegov Plavac mali, ali i Pošip, odmah su dobili vrlo visoke ocjene najutjecajnijih enoloških magazina u svijetu: Decanter i Wine Spectator. Dosad je u imanje na Orebiću uložio više od 20 milijuna dolara, a u deset godina kupio je i obnovio 6 hektara vinograda na najpoznatijim lokacijama, Dingaču i Postupu. U samom krugu vinarije posadili su oko 3000 loza Crljenka ili Zinfandela, kao najčvršću poveznicu Hrvatske i Amerike. Održavaju sjajnu suradnju s vinogradarima na Korčuli, lokaciji Čara i na Pelješcu na lokacijama Postupa i Dingača od kojih dobivaju najkvalitetnije grožđe.

Slični proizvodi