Naziv proizvoda

Little Gipsy Gin 0,50l

Opis

Gin rađen na voćnom destilatu, baza je alkohol dobiven iz višnje cigančice.

Gin je prošao 4 destilacije, sastavljen je od 10 biljaka, juniper, đumbir, cimet, kardamon, pupoljci ruže, badem, kora limuna, kora naranče, kamilica te višnje.

Ovo je proizvod koji se inaće ne proizvodi na ovaj način, uobičajeno se standardni gin radi na bazi žitnih alkohola, voće kao baza za alkohol je skuplja varijanta i zato rijetka.

Višnja iz voćnjaka je ekološki proizvedena.

Sorta višnje je Cigančica, stara sorta iz naših krajeva, tako da je i to poveznica sa imenom GINA.

Pohvale su stigle od strane mnogih barmena, a sam Gin je brendirao je Studio 33 iz Osijeka.

Kategorije
Proizvođač
Godina proizvodnje
2021
Količina
0,50L
Alkohol
41,0%
Cijena
 4,77

3 na zalihi

O proizvođaču

JEDNA je projekt dvojice entuzijasta koji su željeli od vrhunskog voća, koje proizvode na jedanaest hektara vlastitih nasada, proizvesti vrhunski proizvod, utočiti ga u vrhunsku bocu i ponuditi ljudima na uživanje. Željeli su u srcu Slavonije proizvesti proizvod bez umjetnih aroma, parfema i industrijskih alkohola te dokazati da se na tradicionalan način, kroz bogatstvo Bogom danih okusa i mirisa sadržanih u voću, može osvijestiti kultura pijenja voćnih rakija i likera. Voće koje proizvedemo pažljivo se bere te se modernim strojevima melje i pasira, tj. odstranjuju se koštice i peteljke kako bi ostalo samo ono najbolje od voća. Takva voćna masa pohranjuje se u posebne spremnike gdje se u kontroliranim uvjetima, bez prisutnosti kisika i uz određenu temperaturu, odvija fermentacija. Idući je korak destilacija. Ona se obavlja u tradicionalnim bakrenim kazanima koji se zagrijavaju na drva. Svaka rakija dobivena je dvostrukom destilacijom. Nakon destiliranja rakija se filtrira i sprema na odležavanje. Pošto je odležala dvanaest mjeseci u nehrđajućim spremnicima i barriqiranim hrastovim bačvama, rakija je spremna za točenje u boce.

Slični proizvodi