Naziv proizvoda

Malvazija istarska San Mauro 0,75l

Opis

Autohtona sorta Istre. Vino Malvazije istarske je srednje jako vino sa umjerenim kiselinama, izražene svježine. Boja je svjetložuta sa blagim zelenkastim odsjajem. Primarne su arome zrele Malvazije kombinacija voćnih i cvjetnih aroma poput jabuka, bresaka i nektarina s cvijetom bagrema sa uvijek prisutnim mineralnim notama. Mineralnost se također proteže kroz okus u vidu blage slanosti i nježno gorkastog završetka. Izgled i stil pojedine Malvazije se mijenja ovisno o položaju s kojeg dolazi. Malvazija San Mauro sa područja sjeverozapadne i zapadne Istre (čiji su položaji bliže obali) imaju istaknutiju mineralnost i češće su u kombinaciji sa nježnim voćnim aromama poput breskve i note cvijeta bagrema.

Kategorije
Vinarija
Godina proizvodnje
2019
Količina
0,75L
Alkohol
11,0 - 13,0%
Cijena
kn 9,10

3 na zalihi

O vinariji

Vino je projekt koji je započela priroda, a dovršio ga je čovjek.
Nadmorska visina u rasponu od 200 do 350 metara, osunčani blago brdoviti pejzaž, flišna zemlja i mikroklima čine jednu cjelinu gdje stvorimo preduvjete da loza daje najbolje od sebe.
Na ovakvoj nadmorskoj visini temperatura i struktura tla u savršenoj su ravnoteži. Ručnom berbom grožđa osiguravamo da se samo najkvalitetniji plod pretvori u vino.
Cijeli proces, od uzgoja grožđa do proizvodnje vina, odvija se pod budnim okom enologa Patrika Sinkovića koji je stvorio preduvjete za stalnu i prepoznatljivu kvalitetu.

Slični proizvodi