Naziv proizvoda

Muškat momjanski poluslatki 0,50l

Opis

Kvalitetno bijelo vino sa ostatkom šećera, proizvedeno od sorte grožđa Muškat momjanski. Zbog specifičnih agroekoloških uvjeta na području Momjana postiže izvanrednu vrsnoću grožđa. Vino je vrhunske kakvoće, fine, nenametljive muškatne arome. Boja mu ovisi o tehnološkom postupku prerade i njege, te varira od svijetlozelenkastožute do visokih žutih tonova. Uglavnom srednje jako ili jako vino . Puna je i zaokružena, muškatna okusa, koji se dugo zadržava u ustima, popraćen harmonijom neprevrelog šećera. Zbog odabranih pozicija visokog sadržaja šećera u grožđu izražene arome te rana dozrijevanja prikladan je za proizvodnju desertnih vina. Muškat momjanski poluslatki je vino boje svijetlog zlata, jedinstvenog okusa na nepcu i karakterističnog muškatnog mirisa sa notama cvijeta bazge i samoniklog bilja. Specifična sorta mikrolokacije Momjana koja je po svojoj povijesnoj i aromatskoj specifičnosti dobila zaštićenu oznaku izvornosti

Kategorije
Vinarija
Godina proizvodnje
2020
Količina
0,50L
Alkohol
11,5 – 12,5%
Cijena
 1,31

2 na zalihi

O vinariji

Vino je projekt koji je započela priroda, a dovršio ga je čovjek.
Nadmorska visina u rasponu od 200 do 350 metara, osunčani blago brdoviti pejzaž, flišna zemlja i mikroklima čine jednu cjelinu gdje stvorimo preduvjete da loza daje najbolje od sebe.
Na ovakvoj nadmorskoj visini temperatura i struktura tla u savršenoj su ravnoteži. Ručnom berbom grožđa osiguravamo da se samo najkvalitetniji plod pretvori u vino.
Cijeli proces, od uzgoja grožđa do proizvodnje vina, odvija se pod budnim okom enologa Patrika Sinkovića koji je stvorio preduvjete za stalnu i prepoznatljivu kvalitetu.

Slični proizvodi