Naziv proizvoda

Muškat momjanski suhi 0,75

Opis

Kvalitetno suho bijelo vino, sa malim ostatkom neprevrelog šećera. Dobiva se od specifične sorte grožđa Muškat momjanski, podvrsta (biotip) bijelog Muškata. Zbog specifičnih agroekoloških uvjeta na području Momjana(Terroir), postiže izvanrednu vrsnoću grožđa. Vino je vrhunske kakvoće, fine, nenametljive muškatne arome. Boja mu ovisi o tehnološkom postupku prerade i njege, te varira od svijetlozelenkastožute do visokih žutih tonova. Uglavnom srednje jako ili jako vino . Puna je i zaokružena, muškatna okusa, koji se dugo zadržava u ustima. Zbog visokog sadržaja šećera u grožđu, izražene arome te rana dozrijevanja prikladan je za proizvodnju desertnih i predikatnih vina ali postiže izvanredne rezultate i kao suha vina.

Suhi muškat momjanski je vino svijetlo žute boje. Miris karakteristične muškatne  arome tipična za sortu, podsjeća na cvijet bazge i bagrema, svježeg voća te notama samoniklog bilja. U davna vremena ovo vino se tradicionalno proizvodilo strogo suho sa vrlo niskim ostatkom neprevrelog šećera kako bi do izražaja dolazio karakteristični okus koji podsjeća na samo grožđe istoimene sorte. Specifična je sorta mikrolokacije Momjana koja je po svojoj povijesnoj i aromatskoj specifičnosti dobila zaštićenu oznaku izvornosti.

Kategorije
Vinarija
Godina proizvodnje
2020
Količina
0,75L
Alkohol
11,5 – 13,5%
Cijena
kn 10,40

3 na zalihi

O vinariji

Vino je projekt koji je započela priroda, a dovršio ga je čovjek.
Nadmorska visina u rasponu od 200 do 350 metara, osunčani blago brdoviti pejzaž, flišna zemlja i mikroklima čine jednu cjelinu gdje stvorimo preduvjete da loza daje najbolje od sebe.
Na ovakvoj nadmorskoj visini temperatura i struktura tla u savršenoj su ravnoteži. Ručnom berbom grožđa osiguravamo da se samo najkvalitetniji plod pretvori u vino.
Cijeli proces, od uzgoja grožđa do proizvodnje vina, odvija se pod budnim okom enologa Patrika Sinkovića koji je stvorio preduvjete za stalnu i prepoznatljivu kvalitetu.

Slični proizvodi