Naziv proizvoda

Pelinkovac 27% vol

Opis

Gorki biljni liker proizveden maceracijom od tri vrste pelina (Artemisia absinthium L.) Spoj gorkog i blago slatkastog okusa karakteristike su ovog likera. Tehnološki postupak započinje aromatiziranjem alkoholne baze maceratima pelina u koji dominira i nekolicina aromatskog bilja. Karakteristična smeđa boja dobivena je dodavanjem određene količine karameliziranog šećera koji daje prepoznatljivu boju za ovo piće. Osvježavajuće-gorkastog je okusa s nazalnom notom biljke Pelina. Može se poslužiti kao aperitiv, digestiv ili piće dobrodošlice u kombinaciji sa vinima, koricom limete ili mineralnom vodom.

Kategorije
Proizvođač
Godina proizvodnje
Količina
1L
Alkohol
27,0%
Cijena
kn 14,23
O proizvođaču

Vino je projekt koji je započela priroda, a dovršio ga je čovjek.
Nadmorska visina u rasponu od 200 do 350 metara, osunčani blago brdoviti pejzaž, flišna zemlja i mikroklima čine jednu cjelinu gdje stvorimo preduvjete da loza daje najbolje od sebe.
Na ovakvoj nadmorskoj visini temperatura i struktura tla u savršenoj su ravnoteži. Ručnom berbom grožđa osiguravamo da se samo najkvalitetniji plod pretvori u vino.
Cijeli proces, od uzgoja grožđa do proizvodnje vina, odvija se pod budnim okom enologa Patrika Sinkovića koji je stvorio preduvjete za stalnu i prepoznatljivu kvalitetu.

Slični proizvodi