Naziv proizvoda

Rajnski Rizling Amber selection 0,75l

Opis

Suho vino jantarnog stila proizvedeno dugom maceracijom preko 200 dana u starom drvu od 100% sorte Rajnski rizling.
Fermentaciji koja je provedena prirodnim kvascima iz pokožice bobica prethodila je selekcija grožđa kako bi se osiguralo maksimalno zdravstveno stanje sirovine.
Dugačak konatkat vina sa pokožicom i košticom u kombinaciji sa minimalnim sulfitiranjem određuje boju ovog vina koju nazivamo jantarnom pa od tuda i ime cijele linije Amber selection.

Kategorije
Vinarija
Godina proizvodnje
2019. god
Količina
0,75l
Alkohol
12,8 vol.
Cijena
kn 19,50
O vinariji

Svoj život posvetili smo proizvodnji vrhunskog vina kako bi zadovoljili najzahtjevnija i najistančanija nepca. Proizvodnja vina nije običan posao. U njega je uloženo puno ljubavi, truda i rada kako bi baš svaka kapljica bila dovedena do savršenstva, u punom smislu te riječi.

Tradicija vinogradarstva naše obitelji seže daleko u povijest. U samim počecima zasnivala se na starim domicilnim sortama, a uzgojni oblik bio je "starohrvatski, uz kolac". Praćenjem i uvođenjem novih tehnologija i trendova obnavljaju se stari nasadi i uvode se nove, introducirane sorte. Tako su početkom 90-tih godina stari vinogradi zamijenjeni sortama koje se i danas uzgajaju na gospodarstvu. Jedni smo od prvih gospodarstava Plešivičkog kraja koji nedugo zatim pune prve boce vina pod vlastitom etiketom i oznakom kontroliranog zemljopisnog podrijetla.

Predan rad, ogromno iskustvo stjecano godinama, inovativnost i stručno usavršavanje rezultirali su i mnogobrojnim medaljama, nagradama i priznanjima na ocjenjivanjima unutar udruge vinara, kao i na državnoj razini.

Slični proizvodi