Naziv proizvoda

Rajnski rizling 0,75l

Opis

Odmah je jasno da je to rizling. Jasno je i da je to plešivički rizling. A posebno je lijepo to što je jasno i da je to rizling vinarije Jagunić. Boja je malo tamnija, odaje da su bobice neko vrijeme plivale u vlastitom soku, no i dalje je privlačna zlatno žuta, a miris ne dopušta dvojbe o sorti.

Slojevit je, a nenametljiv. Citrusi se probijaju kroz zrelu jabuku, a prate ih orasi, malo meda te nježan miris petroleja. Puna i tipična aroma rizlinga hladnijih podneblja. Nježnog je i mekanog okusa koji na zrelo voće podsjeća čak i više nego miris. Svjež, ne toliko od kiselina, koliko od mineralnosti, i uglađen. Nije sladak, ali je slastan. Fin. Gospodin u smislu u kojem se ta riječ koristi za muškarca, a može i za rizling, sortu koja daje najveća bijela vina na svijetu.

I za stolom je gospodin, dovoljno svjestan svojih kvaliteta da se ne srami pokazati kako voli jednostavna jela poput sočne pečene svinjetine, a pristaje i masnijoj slatkovodnoj ribi, patuljastom somiću i većem divljem šaranu. Ili kečigi, ugroženoj pa zabranjenoj, a zbog toga gotovo zaboravljenoj ribi iznimno finog mesa. Finog kao što je fin i ovaj gospodin rizling.

Kategorije
Vinarija
Godina proizvodnje
2018
Količina
0,75L
Alkohol
Cijena
kn 60,00

3 na zalihi

O vinariji

Svoj život posvetili smo proizvodnji vrhunskog vina kako bi zadovoljili najzahtjevnija i najistančanija nepca. Proizvodnja vina nije običan posao. U njega je uloženo puno ljubavi, truda i rada kako bi baš svaka kapljica bila dovedena do savršenstva, u punom smislu te riječi.

Tradicija vinogradarstva naše obitelji seže daleko u povijest. U samim počecima zasnivala se na starim domicilnim sortama, a uzgojni oblik bio je "starohrvatski, uz kolac". Praćenjem i uvođenjem novih tehnologija i trendova obnavljaju se stari nasadi i uvode se nove, introducirane sorte. Tako su početkom 90-tih godina stari vinogradi zamijenjeni sortama koje se i danas uzgajaju na gospodarstvu. Jedni smo od prvih gospodarstava Plešivičkog kraja koji nedugo zatim pune prve boce vina pod vlastitom etiketom i oznakom kontroliranog zemljopisnog podrijetla.

Predan rad, ogromno iskustvo stjecano godinama, inovativnost i stručno usavršavanje rezultirali su i mnogobrojnim medaljama, nagradama i priznanjima na ocjenjivanjima unutar udruge vinara, kao i na državnoj razini.

Slični proizvodi