Naziv proizvoda

Teran - Hrvatska Istra San Mauro

Opis

Kvalitetno suho crno vino, proizvodi se od sorte grožđa Teran sa područja Hrvatske Istre. Osnovne karakteristike Terana su relativno visoke kiseline i umjerena količina šećera što u konačnici doprinosi nižem postotku alkohola u samom vinu. Specifične je rubin crvene boje s ljubičastim tonovima. Kod terana prisutan je vrlo visoki ekstrakt, vrlo izraženog sortnog je mirisa i okusa koje podsjeća na razno bobićastog voća (malina) ali i drugog šumskog voća. U ustima okus je jak i robustan s naglašenom kiselošću, vrlo harmonično, pitko i osvježavajuće.

Kategorije
Vinarija
Godina proizvodnje
2019
Količina
0,75L
Alkohol
11,0 – 12,5%
Cijena
kn 80,00

3 na zalihi

O vinariji

Vino je projekt koji je započela priroda, a dovršio ga je čovjek.
Nadmorska visina u rasponu od 200 do 350 metara, osunčani blago brdoviti pejzaž, flišna zemlja i mikroklima čine jednu cjelinu gdje stvorimo preduvjete da loza daje najbolje od sebe.
Na ovakvoj nadmorskoj visini temperatura i struktura tla u savršenoj su ravnoteži. Ručnom berbom grožđa osiguravamo da se samo najkvalitetniji plod pretvori u vino.
Cijeli proces, od uzgoja grožđa do proizvodnje vina, odvija se pod budnim okom enologa Patrika Sinkovića koji je stvorio preduvjete za stalnu i prepoznatljivu kvalitetu.

Slični proizvodi