Naziv proizvoda

Three Stars Brut 0,75

Opis

Brut, klasična metoda druge fermentacije u boci
Chardonnay, rajnski rizling i stare plešivičke sorte dale su bazno vino za ovaj pjenušac, prvi iz vinarije Jagunić, koji su predstavili 2016. Svaka je sorta, odnosno kombinacija sorata, stigla iz „svog“ vinograda na glasovitom plešivičkom položaju Hrvojka.

Iznimno zrelo miriše, osjeti se da je 18 mjeseci bilo na drugoj fermentaciji u boci. No, ima i svježinu. Kroz miris brioša i korice kruha prvo se probija jabuka zelene boje, koja je na granici zrelosti, ima citrusa, limete ponajviše, a potom stiže nježan miris ananasa.

Okus je bogat i slastan. Neka dame ne shvate kao seksizam, ali muškarca će podsjetiti na raskošnu brinetu. To ne znači da u ovom pjenušcu neće uživati i u društvu plavuše ili crnke. Uostalom, i naziv mu je „tri zvijezde“.
Podjednako je dobar iz svake visoke čaše na stalku, samo da je bucmastijeg tijela i da joj se vrh sužuje. Ne mora biti ni jako hladan, ukusan je i na temperaturi uobičajenoj za bijela vina, a može se piti gotovo uvijek: uz bijelu ribu bogatog okusa poput kovača ili velike orade, hladna mesna pečenja s puno povrća ili u intimnom društvu prije odlaska na počinak.

Kategorije
Vinarija
Godina proizvodnje
2016
Količina
0,70L
Alkohol
Cijena
kn 105,00

3 na zalihi

O vinariji

Svoj život posvetili smo proizvodnji vrhunskog vina kako bi zadovoljili najzahtjevnija i najistančanija nepca. Proizvodnja vina nije običan posao. U njega je uloženo puno ljubavi, truda i rada kako bi baš svaka kapljica bila dovedena do savršenstva, u punom smislu te riječi.

Tradicija vinogradarstva naše obitelji seže daleko u povijest. U samim počecima zasnivala se na starim domicilnim sortama, a uzgojni oblik bio je "starohrvatski, uz kolac". Praćenjem i uvođenjem novih tehnologija i trendova obnavljaju se stari nasadi i uvode se nove, introducirane sorte. Tako su početkom 90-tih godina stari vinogradi zamijenjeni sortama koje se i danas uzgajaju na gospodarstvu. Jedni smo od prvih gospodarstava Plešivičkog kraja koji nedugo zatim pune prve boce vina pod vlastitom etiketom i oznakom kontroliranog zemljopisnog podrijetla.

Predan rad, ogromno iskustvo stjecano godinama, inovativnost i stručno usavršavanje rezultirali su i mnogobrojnim medaljama, nagradama i priznanjima na ocjenjivanjima unutar udruge vinara, kao i na državnoj razini.

Slični proizvodi