Naziv proizvoda

Traminac Crveni Amber Selection 0,75l

Opis

Prekrasne je jantarne boje koja pokazuje da su bobice grožđa traminca mjesecima fermentirale u vlastitom soku pa iz pokožice izvukle te zagasite tonove u sasvim bistrom i tipično tamnom za bijelo vino proizvedeno tehnologijom starom više tisućljeća koju danas nazivamo dugom maceracijom.

Jantar je fosilizirana smola drveta i često sadrži uhvaćenog kukca i druge malene životinje i dijelove biljaka. Ovo vino kao da je uhvatilo sunce koje zalazi pri kraju toplog proljetnog dana.
Tako i miriše. Očaravajuće. Osjeti se ruža, po kojoj su prepoznatljivi svi traminci, ali kao da je namočena u otopini blago gorkog meda pa začinjena mješavinom cimeta, vanilije i ljute papričice i ukrašena komadima zrele dunje i kruške. Nije taj miris agresivan kakav znaju imati vina od mirisnog traminca, drugog klona sorte nazvane po gradiću Traminu u talijanskoj regiji Alto Adige, Austrijanci bi rekli Südtirol, a izvrsna vina daje i u francuskom Alsaceu. Ovaj traminac mirisom baš podsjeća na nježnije, no također cijenjene južnotirolske.

Iz minute u minutu u čaši mu se mijenja okus, kao što se i vino mijenja u boci iz mjeseca u mjesec. No, fino je kad god se proba, a konstanta mu je svježina. Što se hrane tiče, prijatelj je s pečenjima poput telećeg, jadranskom lignjom od kilograma naviše ispod peke, pa i dobrim komadom junetine, po mogućnosti odležane, uz koji je izgrilana koja šparoga. No, i sam je izvrsno društvo. Ne hladan, ali u širokoj čaši u kakvima se poslužuju najbolja burgundijska bijela vina.

Kategorije
Vinarija
Godina proizvodnje
2019
Količina
0,75L
Alkohol
Cijena
kn 24,37

3 na zalihi

O vinariji

Svoj život posvetili smo proizvodnji vrhunskog vina kako bi zadovoljili najzahtjevnija i najistančanija nepca. Proizvodnja vina nije običan posao. U njega je uloženo puno ljubavi, truda i rada kako bi baš svaka kapljica bila dovedena do savršenstva, u punom smislu te riječi.

Tradicija vinogradarstva naše obitelji seže daleko u povijest. U samim počecima zasnivala se na starim domicilnim sortama, a uzgojni oblik bio je "starohrvatski, uz kolac". Praćenjem i uvođenjem novih tehnologija i trendova obnavljaju se stari nasadi i uvode se nove, introducirane sorte. Tako su početkom 90-tih godina stari vinogradi zamijenjeni sortama koje se i danas uzgajaju na gospodarstvu. Jedni smo od prvih gospodarstava Plešivičkog kraja koji nedugo zatim pune prve boce vina pod vlastitom etiketom i oznakom kontroliranog zemljopisnog podrijetla.

Predan rad, ogromno iskustvo stjecano godinama, inovativnost i stručno usavršavanje rezultirali su i mnogobrojnim medaljama, nagradama i priznanjima na ocjenjivanjima unutar udruge vinara, kao i na državnoj razini.

Slični proizvodi