Naziv proizvoda

Vino Prijateljstva 0,375l

Opis

Specijalno slatko bijelo desertno vino. Proizvodi se od odabranih prosušenih bobica sorte grožđa Muškat momjanski koje nakon dvomjesečnog prirodnog sušenja i u kombinaciji sa prirodnom sivom plijesni (botritis) razvijaju karakteristične i jedinstvene arome uslijed simbioze. Zbog visoke količine šećera fermentacija je spora. Vino prijateljstva San Mauro zbog specifičnih agroekoloških uvjeta na području Momjana postiže izvanrednu vrsnoću grožđa a odabidu se samo prokladni grozdovi za sušenje. Vino je vrhunske kakvoće, puna je i zaokružena muškatna okusa koji se dugo zadržava u ustima. Zbog visokog sadržaja šećera u grožđu, izražene arome te rana dozrijevanja prikladan je za proizvodnju takve vrste slatkih desertnih vina. Vino prijateljstva može se definirati kao vino izborne berbe bobica, slamnatožute boje sa narančastim odsjajem. Specifičnost ovog vina su visoki ostatak neprevrelog šećera i poprilična gustoća na nepcu. Okus je pun, intenzivan, nježna i harmonična evolucija primarnih muškatnih aroma u tercijarne arome odnosno arome starenja. Miris je intenzivan i podsjeća na suho groždje, med, suhe marelice i suhe šljive. Proizvodi se u strogo limitiranim serijama samo u odabranim godinama

Kategorije
Vinarija
Godina proizvodnje
2015
Količina
0,375L
Alkohol
13,5 – 14,0%
Cijena
kn 247,50

1 na zalihi

O vinariji

Vino je projekt koji je započela priroda, a dovršio ga je čovjek.
Nadmorska visina u rasponu od 200 do 350 metara, osunčani blago brdoviti pejzaž, flišna zemlja i mikroklima čine jednu cjelinu gdje stvorimo preduvjete da loza daje najbolje od sebe.
Na ovakvoj nadmorskoj visini temperatura i struktura tla u savršenoj su ravnoteži. Ručnom berbom grožđa osiguravamo da se samo najkvalitetniji plod pretvori u vino.
Cijeli proces, od uzgoja grožđa do proizvodnje vina, odvija se pod budnim okom enologa Patrika Sinkovića koji je stvorio preduvjete za stalnu i prepoznatljivu kvalitetu.

Slični proizvodi