Adžić

Vinogradarstvo i vinarstvo desetljećima su strast i tradicija ove sportsko-vinarske obitelji. Krenuli su s radom 1994., a prve butelje iz berbe 1995. godine bile su početak komercijalizacije obiteljske vinske priče. Vinogradi obitelji Adžić se nalaze u nadaleko poznatom kutjevačkom vinogorju smještenom na južnim obroncima Krndije, izuzetno povoljnim za uzgoj vinove loze. Tradicija uzgoja na ovim prostorima seže još iz 13. stoljeća. Neki od najboljih položaja u kutjevačkom vinogorju su svakako oni Hrnjevca, Venja i Mitrovca gdje se nalaze Adžićevi vinogradi.
Adžić graševina, rajnski rizling, pinot sivi, pinot crni i zweigelt uzgajaju se na najboljim položajima, u samom srcu kutjevačke zlatne doline. Položaji Venje, Hrnjevac i Mitrovac nadaleko su poznati mikrolokaliteti.
U vinogradu se određuje kvaliteta i put budućeg vina, sve je podređeno pomnoj obradi, niskim prinosima i vrhunskoj kvaliteti grožđa. Vina se vinificiraju bez uporabe selekcioniranih kvasaca – fermentacija se odvija prirodnim putem, uz kontrolu temperature.
Bijela vina se vinificiraju i dozrijevaju u posudama od inoksa, a crna vina dozrijevaju u bačvama od slavonskog hrasta.
Na elegantnoj etiketi vinarije Adžić detalj je veza s tradicionalne slavonske nošnje koji nosi ime Hrvatska zvijezda.

Kutjevo

2015

Proizvodi

Svi proizvodi ovog proizvođača